Treball en equip del bo, del que costa trobar al món laboral

El treball en equip és un concepte tant desitjat i imprescindible com gastat. Apareix en multitud de xerrades, discursos i panells on s’exposen els valors de les empreses, però a vegades costa de trobar en la conducta de les persones que formen la plantilla.

Avui us volem mostrar, utilitzant el món de l’esport, una acció de treball en equip difícil de trobar a dins les empreses.

Va succeir durant la penúltima etapa de “La Vuelta”. En ella les càmeres van registrar un moment formidable.

En aquesta edició de La Vuelta, l’equip Deceuninck-Quick-Step presentava un equip liderat pel gran Philippe Gilbert (dorsal 61) amb l’objectiu de guanyar amb ell la classificació general. Gilbert un gran corredor amb un bagatge impressionant, ex-campió del món i amb grans actuacions a les grans voltes, ha guanyat les etapes 12 i 17 d’aquesta Vuelta però se li ha escapat la classificació general finalitzant el 32.

Ha estat el jove de 23 anys James Knox (dorsal 66), inicialment el sisè corredor de l’equip i en principi amb la tasca de treballar per Gilbert,  el que ha finalitzat en 11a posició de la general.

En els últims dies de La Vuelta es van repetir les conductes de treball, ajuda i ànim a Knox per part de Gilbert i Zdenek Styvar, un altre corredor veterà de l’equip.

En aquest vídeo les càmeres capturen el moment en què Gilbert, ajuda a Knox, que està passant un mal moment,  a treure’s la jaqueta, li recull i la porta al seu propi jersei.

Segons Knox:

“No puc dir en paraules què significa tenir Philippe i Zdenek ajudant-me en tot el camí fins a la línia de meta d’avui.”

“Mai havia patit tant en una bicicleta i estic segur que no ho hauria fet fins al final del dia sense els meus meravellosos companys d’equip.”

Aquest vídeo, aquest gest ens regala els següents aprenentatges:

  • Canvis de rol radicals dins l’equip per tal d’assolir l’objectiu comú.
  • Líders que es sacrifiquen i treballen pels més joves.
  • Cedir esforços, personal o recursos del pressupost a un altre departament per tal d’assolir els millors resultats.
  • Solidaritat, empatia i acompanyament. Bàsicament cuidar al company del costat.

Fomentar i impulsar aquestes conductes dins l’entorn laboral impactarà, igual que en La Vuelta, en els resultats de l’equip humà.