La salut relacional, l’avantatge ocult dels programes de promoció de la salut a l’empresa

Bé sigui per l’interès creixent en matèria de salut de la nostra societat, per la necessitat de les empreses d’oferir una millor experiència als seus treballadors amb la intenció fidelitzar el talent, per responsabilitat social corporativa o per disminuir l’índex de baixes laborals, els programes de promoció de la salut a l’empresa comencen a tenir una bona acceptació i uns molt bons resultats al nostre país.

Aquests programes actuen principalment sobre tres pilars de promoció de la salut: l’activitat física, l’alimentació saludable i la gestió del descans i l’estrès. Per tant pretenen incorporar hàbits saludables en “el moure’s”, en “el menjar” i en el nostre “mode off o mode avió” personal. Els tres pilars són igual d’importants i estan molt més connectats del que pensem, a Amtté ho comprovem cada dia.

El primer però, l’activitat física a l’empresa, té un avantatge moltes vegades ocult i ignorat.

L’ACTIVITAT FÍSICA, quan la practiquem de forma CONJUNTA i REGULAR, repeteixo de forma CONJUNTA i REGULAR, és a dir en grup i de forma periòdica, a més de tots els beneficis que aporta a l’individu, esdevé una eina potent per cohesionar equips i millorar la comunicació interpersonal.

Et proposo un exercici per comprovar això: observa amb atenció dos companys de feina que comparteixen algun tipus d’activitat física de forma setmanal. La disciplina que practiquin no importa, padel, running, ioga, futbol sala, nordic walking, fitness,… és igual. Observa ara la seva relació, actitud i conducta entre ells i compara-la amb la resta de companys de feina.

Hi ha alguna diferència? Parlen més? confien més? col·laboren més? s’ajuden més?

T’imagines que totes les persones del teu equip tinguessin la mateixa salut relacional que tenen aquestes dues persones? Seríeu més productius com a equip?

Per tant doncs, si penses en introduir un programa de promoció de la salut a l’empresa pensa en aquest avantatge ocult, la salut relacional, que sovint marca la diferència i que impacta de forma transcendent en el rendiment i la productivitat dels equips.

 

Marc Pujol

Entrendador de factor humà Amtté