Jo salto, tu em cobreixes, i ell et cobreix a tu

Surto d’una reunió de feina amb un somriure d’orella a orella, no el puc dissimular. El que ha passat a dins la sala és una d’aquelles coses que costa de veure a l’entorn laboral.

Tenen tota la meva admiració, són grandíssims jugadors d’equip.

Tal com un equip esportiu amb un alt grau de maduresa, han decidit auto organitzar-se, intercanviar rols i recursos de forma temporal per ajudar-se i intentar assolir un objectiu d’un dels integrants de l’equip (que evidentment afecta a tot l’equip).

“Jo salto, tu em cobreixes, i ell et cobreix a tu”. Chapeau!

Un dels ingredients principals del funcionament d’equip és la capacitat que tenen els seus integrants per aparcar els “jo” amb la voluntat de construir un “nosaltres”. La capacitat de canviar de rols i intercanviar recursos quan l’equip ho necessita és un comportament clau. Veure-ho en directe, pels que ho saben valorar, és tot un espectacle. Hi pots olorar l’empatia, la confiança, la solidaritat i la orientació als objectius. Un espectacle col·laboratiu de primer ordre.

En els equips de veritat, la posició dels seus integrants és molt important, però no ho és menys l’actitud que prenen i els moviments que realitzen per adaptar-se a l’escenari que hi ha en cada moment.

Chapeau!

 

Marc Pujol

Enginyer i entrenador de factor humà d’Amtté