Re-connecta’t, recorda que tens i ets cos.

Vivim una de les èpoques on la tecnologia ens manté connectats tot el dia. Telèfon, correu electrònic, whatsapp, xarxes socials, provablement estem connectats a través d’una pantalla més hores que mai.

Per altra banda, sembla que hem perdut una mica la connexió amb nosaltres mateixos. En alguns casos, degut al ritme de vida, l’entorn social, o la inèrcia perdem la connexió en la dimensió física d’un mateix.

En algunes de les xerrades i formacions tècniques que realitzem parlem del concepte de re-connectar-se amb la nostra dimensió física. Moltes vegades en trobem recordant als participants dels nostres programes que tenen un cos, o encara més, que són cos i que cal ser-ne conscient i cuidar-lo. El nostre cos és un dels actius més valuosos que tenim i la nostra proactivitat en l’adopció d’hàbits saludables en els àmbits de l’alimentació, l’activitat física, la gestió del descans o la les relacions socials el mantindran en correcte funcionament i el protegiran d’un deteriorament accelerat.

Totes les dimensions de la persona estan interconnectades i l’estat de la dimensió física de la persona afecta directament a altres dimensions com la mental, la emocional i la social. Necessitem estar connectats equilibradament en totes aquestes dimensions. Sovint vivim totalment concentrats amb el nostre software i oblidem el hardware.

Cal doncs no oblidar la dimensió física, cal que ens hi re-connectem. Cuidar el cos i proveir-lo d’una adequada alimentació, activitat física i descans necessari augmentarà la nostra vitalitat i energia, rendiment laboral, autoconfiança i autoestima.

Cuida’t i el teu cos et farà viure millor, mes temps i et permetrà arribar més lluny.

 

 

 

 

 

Pic. Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.