Per què és important mantenir la musculatura en forma?

A la darrera entrada parlàvem de la importància de l’activitat física per enrederir l’envelliment. Un dels aspectes que ens ajuden a enrederir-lo dins d’aquesta activitat física és poder mantenir la nostra musculatura en bona forma ja que és la base de totes les qualitats físiques i farà que millorin tota la resta i, sobretot, el nostre dia a dia.

Però, per quines raons exactament?

1. Millora la massa muscular: a partir dels 30 anys, si no ho treballem, comencem a perdre massa muscular i, amb ella, perdem moltes facultats com la mobilitat, la flexibilitat, etc. Hem de tenir en compte que el cor també és un múscul i que no ens convé que perdi capacitat de bombejar la sang.
Per altra banda, si perdem massa muscular, aquesta la canviarem per greix i aquest canvi fisiològic és un dels detonants cap a malalties cròniques i inflamatòries associades a la vellesa.

 

2. Millora el sistema ossi: a mesura que envellim, els nostres ossos van perdent facultats i es desgasten provocant dolors i problemes inflamatoris per desgast com l’artrosi o l’artritis o l’osteoporosi. Aquestes malaties provoquen dolor, caigudes i traumatismes. Millorar la massa muscular i la força farà que protegim els ossos i que aquests pateixin molt menys ja que les articulacions queden més ben subjectades i aconseguim reduir l’estrès a les quals queden sotmeses.

Per altra banda, amb el moviment els ossos es mantenen més saludables ja que produeixen major quantitat de cèl·lules que combatran la seva degradació.

 

3. Millora el cervell: estudis recents han conclòs que la millora de la massa muscular redueix la degradació del sistema cognitiu i millora la memòria i la capacitat d’atenció.

 

Així doncs, mantenir una bona massa muscular de forma regular ja des de l’edat jove i adulta, no cal esperar a la maduresa, és una gran inversió de futur.

 

A la propera entrada us explicarem com la podem treballar.

 

Firma: Anna Comet

Leave a Reply

Your email address will not be published.