Nous propòsits 2020, exercici físic. Quin és el millor esport per començar?

No podem contestar-te aquesta pregunta donant-te un esport concret, però sí que ens és molt fàcil donar-te la millor resposta.

Aquell que sigui possible mantenir-lo en el temps i incorporar-lo a la nostra vida diària com un hàbit.

Els beneficis d’incorporar l’exercici físic: millores en aspectes cardiovasculars, to muscular, control del pes, densitat òssia, salut mental i emocional, etc. es fonamenten en introduir-lo com un hàbit de forma regular.

Si ho podem mantenir, ens donarà els fruits desitjats.

Introduir una activitat que no gaudim i pretendre que perduri en el temps és una tasca difícil. En el cas de l’exercici físic, gairebé impossible. A l’inici és imprescindible tirar de voluntat, però a la llarga, amb només la voluntat no serà suficient.

Tria un esport que et diverteixi. Una activitat que et proporcioni un espai de temps regular que realment gaudeixis i que concordi amb els teus interessos.

Si no mola, no dura.

L’experiència també ens diu que la realització d’aquesta activitat no ha de suposar una càrrega logística no desitjada. Per exemple, si per anar a una sessió de spinning hem de creuar tota la ciutat, a la llarga pot ser que ens cansem.

Si és a prop, és més fàcil.

L’esport que escullis t’ha de suposar un esforç físic mínim per obtenir els beneficis que hem esmentat. Necessites activar el cos, suar, augmentar la teva respiració, pressió arterial, etc.

Sense esforç no hi ha guany.

La regularitat també serà un dels factors clau per aconseguir els resultats desitjats. Molt millor practicar esport una hora tres dies a la setmana que un dia tres hores seguides.

Si repeteixes triomfaràs.

Si trobes un esport que pots practicar en companyia molt millor. A part que, en molts casos les coses compartides són millors, practicar un esport acompanyat farà que també agafis un compromís amb altres persones que t’ajudarà el dia que no tinguis ganes.

Si comparteixes enforteixes.

Assessora’t per un professional, parla-li de les teves necessitats i demana-li que et doni alternatives per poder provar quin t’agrada més.

Com aquell eslògan,

“Busca, compara, i si trobes un esport millor per a tu, practica’l”

 

Marc Pujol

Cofundador i entrenador de factor humà d’Amtté

Leave a Reply

Your email address will not be published.