El millor regal corporatiu del 2021

Què desitges a la teva gent per aquest 2021?

Si podessis assegurar alguna cosa per les persones del teu entorn per l’any vinent, quina cosa escolliries?

Aquestes preguntes apareixen sovint en els nostres tallers i trobades a les empreses. Gairebé el 100% de les persones comparteixen la mateixa resposta: SALUT.

Tot i que sempre ha estat una prioritat per les persones, provablement ara més que mai, la salut és el valor més important. Com diuen molts, “sense salut no hi ha res”.

Aquest fet ens hauria de fer reflexionar què volem per les persones del nostre entorn, per les del nostre entorn el laboral també. En el fons cuidar la salut és un dels millors regals corporatius que podem oferir als equips humans de les empreses. Estem parlant de cuidar la salut més enllà dels serveis de prevenció de riscs laborals, les revisions mèdiques o les mesures anti-covid.

Estem parlant de promocionar la salut dins la pròpia empresa i ho podem fer des de dues vessants, la individual i la col·lectiva.

La salut individual de les persones i la salut social i organitzativa entre les persones.

Algunes accions que poden constituir algun d’aquests regals corporatius per promocionar la salut en l’àmbit individual:

  • Promocionar l’activitat física. Algunes idees poden ser tallers de ioga, sessions de running, entrenaments de fitness, campionats de pàdel, nòrdic walking, acords amb gimnasos propers, etc. Tenir empleats en forma reduirà les lesions musculoesquelètiques, augmentarà el rendiment i la moral de la plantilla.
  • Promocionar l’alimentació saludable. Modificar la dieta dels restaurants corporatius, incorporar vols de fruita a l’oficina i als menjadors, substituir les màquines de vending per les de vending saludable, realitza tallers d’alimentació, cursos de cuina saludable, etc. Empleats que s’alimentin correctament tindran uns nivells d’energia més elevats i es reduiran patologies com l’obesitat o la diabetis.
  • Promocionar la gestió de l’estrès i el descans. Realitzar tallers de gestió de l’estrès, de gestió de les emocions, sessions de meditació, formacions d’higiene de la son, crear espais de relaxació, etc. Empleats que descansin millor tindran entre altres coses nivells d’energia més elevats i baixarà l’estrès percebut.

 

Algunes accions que poden constituir algun d’aquests regals corporatius per promocionar la salut en l’àmbit col·lectiu:

  • Millorar les habilitats de lideratge de comandaments intermedis i directius. Realitzar tallers, seminaris, formacions de lideratge, processos de coaching i mentoratge. Hi ha moltes persones que pensen que les habilitats dels líders tenen molt a dir en la salut dels seus equips.
  • Fomentar la comunicació interpersonal. Realitzar tallers i crear espais per fomentar la comunicació clara, empàtica i assertiva dins l’empresa. Una bona comunicació disminuirà el volum de problemes interpersonals i millorarà el benestar i rendiment de l’equip humà.
  • Generar claredat. Comunicar, comunicar i comunicar. Ser molt clars en la comunicació de rols, llocs de treball, objectius, valors, etc. La claredat és una de les principals eines per disminuir la incertesa dels treballadors i crear un entorn de confiança.
  • Cohesionar les persones de l’equip. Unir a les persones de l’empresa i orientar-les cap als objectius fixats. Realitzar tallers de treball col·laboratiu, jornades de teambuilding, crear espais i rituals on les persones es puguin conèixer i unir al voltant d’una causa o objectiu.

 

Aquestes són algunes idees que avui posem a sobre la taula. Agafa les que s’adaptin millor a la teva empresa i si necessites ajuda consulta’ns.

Regalar salut o la possibilitat de fer salut és provablement un dels millors regals que podem fer aquest 2021, a dins les empreses també.

Bones festes i bon 2021!