L’Activitat física enredereix l’envelliment

Hi ha una cosa que per més que vulguem no podem aturar. Aquesta és el pas del temps i, amb el pas del temps hi ha estretament associat l’envelliment.

L’envelliment tampoc el podem aturar, és un aspecte natural tots els éssers vius i val la pena viure’l de forma saludable. Envellir significa viure!

Però aquest envelliment es pot succeir de dues formes: de forma saludable i enrederir els seus efectes més nocius o de forma poc saludable i que ens visiti abans d’hora amb les incomoditats i perills per a la salut que això comporta.

 

L’activitat física, així com una alimentació saludable, fora d’excessos, son dos dels factors claus per aconseguir l’objectiu d’enrederir l’envelliment i de fer-ho de forma saludable.

Amb l’envelliment hi van associats diferents aspectes com: la pèrdua de flexibilitat que va altament associada a la pèrdua de mobilitat; la pèrdua d’estabilitat, altament associada a caigudes; la pèrdua de força, altament associada a la pèrdua d’independència i de normalitat per a realitzar les accions del dia a dia.

Si practiquem activitat física moderada de forma regular no només enrederirem aquests efectes físics, sinó que estudis recents demostren que també millorarem l’estat del nostre cervell i, per tant mantindrem una agilitat mental i vivesa superiors fins ben entrada edat, sempre i quan no hi hagi patologies que ho impedeixin.

 

En el proper article parlarem del treball concret de la força, que no vol dir anar al gimnàs a aixecar ferregots, sinó del treball muscular i de la seva importància per a enrederir aquest envelliment i mantenir-nos saludables pel dia a dia.

 

Firma: Anna Comet

Leave a Reply

Your email address will not be published.