Inici del curs, inici d’una nova vida

Els humans necessitem canvis d’etapa per iniciar projectes, proposar-nos objectius o iniciar estils de vida nous. L’inici del curs escolar pot ser un molt bon moment per fer un canvi a les nostres vides i introduir els hàbits saludables al nostre dia a dia.

Venim de les vacances, els fills tornen a l’escola i emprenem les rutines. Tot i que la paraula rutina, sovint té una connotació poc positiva, és el que es necessita per adquirir aquests hàbits que passen per tres grans pilars: el descans, l’activitat física moderada i la cura de l’alimentació.

Per cap de les tres coses cal fer coses massa especials, ni gastar-se massa diners, només ens cal una cosa molt important: TENIR-NE GANES.

Evidentment que per introduir aquest canvi ens caldrà posar-hi molt de la nostra part. Iniciar l’activitat física, a vegades, pot arribar a estressar una mica el nostre sistema, per aquesta raó aconsellem dos aspectes clau:

  • Fes-ho en un lloc on et sentis a gust, que sigui agradable, amb gent amb qui et trobis bé o sol si prefereixes la calma absoluta. Però aconsegueix que sigui “el teu moment”.
  • Comença mica en mica, posa’t objectius petits que puguis anar assolint. Si volem començar amb grans passes de gegant farem allò que es diu: arrancada de cavall i parada de burro.
  • No et deixis guiar pel que fan els altres, ni per les modes esportives, pensa què et ve de gust fer a tu i dedica-hi una estona cada setmana.
  • Obre l’agenda i busca el teu espai, marca’l en vermell i que sigui intocable. No anar a treballar no entra en cap dels plans, oi? Doncs saltar-te aquestes estones tampoc hi hauria d’entrar. És inversió en salut física, emocional, psicològica i això ho transmetràs a la feina i a casa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.