La gran pregunta. El gran inici

Ras i curt. Com puc ser millor per la meva gent?

Estem en una era de tremenda saturació de llibres i estudis sobre lideratge. Avui mateix, realitzant una busca de “llibre lideratge” a Amazon m’han sortit 4.744 resultats. Després de donar-hi unes voltes, un arriba a la conclusió de que s’ha escrit tant sobre el tema per la importància i l’impacte que té un bon lideratge a les organitzacions i grups de persones.

Així doncs, els llibres, articles i cursos de lideratge ens surten per les orelles. Alguns d’ells molt interessants. Tots ens parlen de què fan els bons i els mals líders, de les lleis del lideratge, de quines estratègies hem de fer servir per liderar millor, etc…

Ara bé, existeix un element essencial per la millora de les habilitats del lideratge d’una persona, la gran pregunta que un es pot fer a si mateix:

Com puc ser millor líder per la meva gent?

Si no t’has fet mai aquesta pregunta, potser és un bon moment per fer-ho. Tant si ets jefe d’algú com si no. Tots sóm líders en algun moment d’algun grup de persones, a la feina, a casa, amb els amics,… Fes-te la pregunta. Ara mateix, i detecta tots aquells aspectes que necessites millorar, canviar, o eliminar per poder ser millor per la teva gent. Complementa la teva resposta a la pregunta amb tota aquella informació que t’arriba de la teva gent. Pregunta’ls-hi a ells també, “Com puc ser millor per vosaltres?”. Les respostes que obtindràs et prometo que seran de gran valor. Agafa-les com a or pur.

Aquesta pregunta, que és més potent del que sembla, és l’origen d’una millora important. És així perquè posa el focus del lideratge en les persones.

Què és el lideratge si no és servir a persones?

Leave a Reply

Your email address will not be published.