Gran final del Challenge Interempresarial d’Osona

El desembre 2017 es va posar en marxa el Challenge Interempresarial d’Osona. Un programa que ha durat sis mesos amb entrenaments intensius tant a nivell d’activitat física com de factor humà i que ha agrupat a 12 persones de perfils, càrrecs i interessos diferents d’empreses molt diverses de la Comarca: General Cable, Frigorífics Ferrer, Liquats Vegetals, La Farga, Grup Gepork, Provetsa, Proquimia i Barry Callebaut.

L’estadi final d’aquest programa finalitzava amb la consecució d’un repte que constava amb una travessa de dos dies al Pirineu amb tots els membres que han format el programa.

El cap de setmana del 2 i 3 de juny s’ha dut a terme el repte i s’ha posat punt i final a un projecte molt potent.

 

El repte

Dissabte 2 de juny a les 6h00 s’ha marxat de Vic en direcció a Coll de Pal, Berguedà, on, a les 7h45 s’ha començat a caminar en direcció a la Tossa d’Alp, primer cim a més de 2.500 metres d’alçada. Després d’un esmorzar merescut, s’ha fet cim al Penyes Altes per seguir caminant en direcció al refugi del Serrat de les Esposes, ja a la Cerdanya, on s’hi ha arribat a quarts de cinc de la tarda.

Allà els participants han pogut descansar, dutxar-se i menjar i passar una tarda agradable al bell mig de la natura, sense les distraccions habituals del dia a dia i on s’ha viscut molt bon ambient i companyonia.

Després de passar la nit al refugi i d’un bon esmorzar, s’ha iniciat la segona etapa en direcció al refugi de Cortals, Coll del Pendís, fronterer entre la Cerdanya i el Berguedà, refugi de Sant Jordi i Gréixer on s’ha completat el repte.

Un total de 34 km i 2000 metres de desnivell positiu que han estat un gran repte per a un grup d’11 persones que varen iniciar el desembre en un estat pràcticament sedentari. Només ha calgut veure les seves cares, cansades, però que desprenien una gran satisfacció.

 

Primeres conclusions

Cal destacar la potència del projecte en quant a cohesió de grup, respecte, companyonia i complicitat. Durant els dos dies del repte han sorgit de forma natural lideratges, perfils més enfocats a les persones, perfils més directes, però sobretot s’han notat les hores que han passat junts durant aquests 6 mesos i que els ha cohesionat fortament com a equip, tenint en compte que no es coneixien i que venen d’empreses diferents, amb càrrecs i interessos diferents.

 

Conclusions finals

El dimecres 20 de juny es farà un acte de Clausura oficial on es presentaran els resultats del projecte. Aquest acte serà obert a tothom: participants, empreses, mitjans i tothom que hi pugui estar interessat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.