Crea comunitat i els problemes es faran petits

Ho repeteixo una vegada i una alta per professionals de diferents empreses.

“Crea comunitat i els problemes es faran petits. Inverteix en les seves relacions i veuràs que té retorn”

Després quan torno de viatge cap a l’oficina em pregunto: perquè ens costa tant invertir en intangibles que marquen la diferència. És un fenomen cultural? és que no ho hem vist fer en els nostres predecessors i per això no ho hem après?

Generalment el funcionament de les empreses requereix la interacció de les persones que hi treballen. Això es tradueix en un festival de diferents opinions, estils de comunicació, valors, creences, aspiracions i necessitats. La riquesa que genera aquesta diversitat té aspectes positius. La confrontació sana i assertiva d’opinions és generalment la millor manera de prendre una decisió.

Malauradament aquesta diversitat té aspectes negatius com els conflictes que es generen derivats d’aquest contrast d’opinions i formes de fer i entendre la realitat.

La majoria dels conflictes apareixen per una manca d’empatia. A vegades els humans, tenim dificultats per entendre que no tothom veu el món de la mateixa manera i que potser el que veiem nosaltres no és la única realitat. Això amanit amb ingredients com la càrrega de treball, les pressions, l’estrès o l’escenari derivat de la situació sanitària actual és un terreny abonat perquè apareguin els conflictes interpersonals.

Quan aquests conflictes exploten tenen unes dimensions gegantines i són destructius. L’estat emocional de les persones és intens i sembla que s’hagi d’acabar el món. El més curiós és que, quan s’analitza amb tranquil·litat, el problema que ha generat el conflicte sovint és petit i el que l’ha sobredimensionat ha estat la forma en que s’ha comunicat o entès.

El drama que he presenciat avui ha estat perquè faltava el preu d’un article.

Dedicar temps i diners a alimentar les relacions de les persones ajuda a que els problemes no es sobredimensionin i bloquegin l’equip humà. Quan hi ha una bona relació interpersonal, els problemes i les discussions existeixen igualment però és més difícil que es traslladin al terreny personal i creixin com l’espuma.

Crea comunitat i els problemes es faran petits. Ajunta’ls perquè es relacionin en moments i entorns on no es parli de feina. Moments i entorns on no hi hagin jerarquies, on no es percebin com a treballadors si no com a persones amb realitats diferents. Aquests moments i entorns tenen molt més valor del que sembla, i si ets líder d’un equip recorda que és part de la teva feina generar-los.

 

Marc Pujol

Responsable de factor humà d’Amtté

 

 

 

Photo by bantersnaps on Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.