Coneix-nos: Rubén Bona

En Rubén Bona és de Cerdanyola del Vallès i és un dels nostres tècnics especialitzat en activitat física. La seva vida gira entorn de l’esport i l’apassiona aportar allò que vol per a ell a la resta de persones que li dipositen la confiança. És pacient perquè creu en la sang freda per analitzar les coses. Acumula una llarga experiència i el tracte amb les persones el fa molt especial.

Avui us deixem amb ell perquè el pugueu conèixer un xic millor.

“La meva vida és l’esport”

Rubén, deixant de banda l’àmbit laboral, quina és la teva relació amb l’esport a nivell més personal.

Des de petit sempre he fet esport i malgrat que soc una persona d’estatura baixa, des de la infància fins a l’adolescència he practicat el bàsquet. Posteriorment vaig descobrir el mon de les curses. Vaig començar per la ruta i m’he anat especialitzant en la distància de marató i, més tard, vaig provar les curses de muntanya i he competit en les diferents distàncies des de curses més curtes fins a ultres.
Però, en resum, el més important és que la meva vida és l’esport, tot el meu dia a dia gira al voltant de l’esport. Des dels meus propis entrenaments, passant per les planificacions d’atletes que entreno, fins als grups que porto.

Com et descriuries en 3 paraules?
Constant, metòdic i reflexiu o calmat 

Un llibre: La Sombra del Viento de Carlos Ruiz Zafón
Una pel·lícula: Seven
Un personatge: No soc una persona de mitificar massa a les persones, però si haig de triar algú, un tipus Robin Hood, un personatge que lluiti pel poble. O un Gandhi que és un personatge únic i molt especial.

Quin tipus d’activitat esportiva no has practicat mai i que t’agradaria provar?
Hi ha una cosa que m’agradaria molt provar, que no ho he fet mai, tot i estar-ne a punt vàries vegades, és llençar-me amb paracaigudes. M’agraden les activitats que comporten una mica d’adrenalina, tipus el puenting, el barranquisme i el paracaigudes és un dels que em queden pendent.

Què és el que més t’agrada d’aquesta feina?
En primer lloc, el vincle que crees amb les persones que estan al teu voltant i la confiança que dipositen en tu i en què les puguis ajudar. M’agrada pensar que més que un tècnic o un entrenador sóc aquella peça que ajuda a les persones a aconseguir els seus objectius, siguin quins siguin. Des de guanyar curses fins a agafar un hàbit de salut o sortir del sedentarisme. I poder agafar-los de la mà i acompanyar-los en aquest procés em dóna una gran satisfacció.

Per què creus que és important l’activitat física en les persones?
Deixant de banda la part de la salut que és una evidència científica i que aquí cal sumar-hi l’alimentació, el descans, el sacrifici, l’esforç, l’hàbit i tots els altres valors que comporta l’activitat física… hi ha un benefici fonamental i bàsic que és el tema psíquic i mental. Una persona que practica esport acostuma a ser una persona amb la ment més oberta i que se sent més còmode amb sí mateixa.

 

RADIOGRAFIA

FORMACIÓ
Llicenciat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport (CAFE) per la UVic
Titulació en entrenament personal
Titulació en entrenamentfuncional

EXPERIÈNCIA EN EL SECTOR
Més de deu anys d’experiència en el sector:

  • tècnic en gimnàs
  • tècnic de classes dirigides: spinning
  • tècnic de natació: des de nadons fins a rendiment

Tècnic de la Selecció Catalana de Trail
Director Esportiu de la secció d’atletisme del Cerdanyola Club
Entrenador d’atletisme
Entrenador personal d’atletes