Coneix-nos: Marc Pujol

En Marc Pujol és el cofundador d’Amtté, juntament amb l’Anna Comet . Amtté és el resultat de la seva forma de viure i d’entendre el benestar de les persones. En Marc és enginyer industrial, però el seu gran interès pel comportament humà l’ha portat a formar-se en diferents camps com el lideratge i la comunicació entre les persones. És el responsable de l’àrea de factor humà.

“Aquesta feina m’agrada perquè impacta positivament a la vida de les persones!

Us deixem amb ell perquè el pugueu conèixer una mica millor.

Marc, deixant de banda l’àmbit laboral, quina és la teva relació amb l’esport a nivell més personal?
Sóc un practicant amateur. M’agrada practicar esport a l’entorn natural per gaudir de la sensació de llibertat que em dona l’aire lliure i de la companyia de les persones amb les quals el comparteixo.
M’agrada córrer, la bicicleta i l’esquí de muntanya. Sóc dels que, sense ser un esportista modèlic, fa anys ja corria amb samarretes i pantalons de cotó per la muntanya. Sovint se’ns deia que érem uns esverats i que a la muntanya no calia córrer… com han canviat les coses.

Com et descriuries en 3 paraules?
El dia del meu casament, el meu germà petit em va descriure dient-me que sóc un flipat d’allò que em flipa. Crec que ho va encertar de ple.
Si haig d’escollir 3 paraules, posats a fer les escullo bones. Les que hi ha a la web d’Amtté diria que em descriuen bé: analític (a vegades massa exigent), creatiu i motivador.

Un llibre: mare meva que difícil. Si haguéssim de parlar dels llibres que llegeixo… Un que m’ha impactat molt últimament és “Compórtate” d’en Robert Sapolsky. Sóc molt fan d’aquest neurocientífic.

Una pel·lícula: Despertares

Un personatge: no tinc gaires ídols. M’encanten les persones a qui veig comportaments de bon lideratge. M’agrada molt analitzar-les.

Quin tipus d’activitat esportiva no has practicat mai i que t’agradaria provar?
Kitesurf. Tot i això, sóc bastant de secar.

Què és el que més t’agrada d’aquesta feina?
Sense cap mena de dubte, que impacta positivament a la vida de les persones. Vam crear Amtté amb l’Anna principalment per això i esperem estar-ho aconseguint.
La missió d’Amtté és millorar la salut dels entorns humans de les empreses per augmentar a l’hora el seu benestar i rendiment.
En el meu pas per l’empresa privada vaig participar i dirigir projectes de màquines, fàbriques, naus industrials, nous productes, etc. En diferents sectors com l’alimentació, l’automoció o el metall. Tot i que és una època on vaig aprendre moltíssim, en cap d’aquests projectes, de molta més envergadura que el que fem ara, vaig tenir la sensació de millorar la vida de la gent com ho podem fer des d’Amtté.

Per què creus que és important l’activitat física en les persones?
Potser em repeteixo… és important perquè millora la vida de les persones. L’activitat física té impacte en totes les vessants de la salut de les persones: la física, l’emocional, la mental i la social. Cada dia surten més i més estudis que ho demostren. És una medecina molt barata que s’hauria de receptar més.

RADIOGRAFIA

FORMACIÓ:

Enginyer industrial col. nº 16965-I
Consultor en factor humà, organització industrial i Lean.
Postgrau en gestió d’equips, PNL i Coaching
Analista conductual DISC International Institute nº 34B160407-2
Tècnic esportiu i entrenador en Esquí alpí.
Patents (inventor) – ES2478718 A1, ES 2392913 A1

EXPERIÈNCIA:
Experiència en la direcció d’equips de persones en companyies dels sectors de l’automoció, metall i alimentari.
Àrees d’especialització en el factor humà: lideratge, equips d’alt rendiment, comunicació interpersonal.