Com t’agradaria ser recordat?

Avui et proposem un exercici de reflexió sobre el teu lideratge i la teva actitud. Es tracta d’un exercici molt potent, més del que sembla a primera vista.

A continuació necessito que busquis un entorn on ningú et molesti durant una estona i focalitzis tota la teva atenció en aquest exercici. Allunya’t de qualsevol tipus de telèfon.

Es tracta d’un exercici de visualització, una adaptació d’un dels exercicis proposats per Stephen Covey en el seu llibre “Els 7 hàbits de la gent altament efectiva”. Per tant doncs, necessito que imaginis una situació i la visualitzis al teu cervell de forma conscient. Si vols pots tancar els ulls per augmentar la teva capacitat de visualització. Som-hi doncs:

És un dia laborable qualsevol, al voltant de les 10 del matí. Com cada matí els teus companys iguals de feina i el teu equip es reuneixen al menjador de l’empresa, al voltant de la zona de les màquines de cafè (o al bar habitual) i fan una pausa per esmorzar. Avui tu no hi ets, ahir va ser el teu últim dia de feina. Vas deixar el teu ja antic lloc de treball per anar a treballar a una reconeguda empresa d’un altre sector. Al menjador, els teus companys i els integrants del que havia sigut el teu equip es distribueixen en petits grups i pots escoltar amb precisió la seves converses. Avui parlen de tu.

Què t’agradaria que diguessin sobre tu?

Quines qualitats de la teva conducta i actitud t’agradaria que comentessin?

Quins aspectes de la teva forma de liderar o treballar t’agradaria que recordessin?

 

Abans de respondre agafa’t un temps per reflexionar, i un cop tinguis les respostes ESCRIU-LES, no les deixis només en simples pensaments. Escriure les respostes és una de les parts més importants d’aquest exercici. Et proposem que anotis 8 respostes (però en pots anotar la quantitat que vulguis).

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

 

Un cop tinguis clar tot allò que vols que recordin de tu, assegura’t de comportar-te, prendre decisions i actuar cada dia d’acord amb tot allò que diuen aquestes respostes.

 

Si ho prefereixes, et proposem la següent metodologia per realitzar aquest exercici:

  • Busca un lloc tranquil on ningú t’interrompi durant una estona. (deixa lluny el telèfon mòbil)
  • Llegeix l’enunciat amb atenció i reflexiona uns minuts sobre la situació de l’enunciat abans de pensar sobre les respostes de forma activa.
  • Reflexiona uns minuts sobre les primeres respostes i escriu-les
  • Surt a fer un passeig, a córrer suau o agafa la bicicleta durant 30-40 minuts. Fes-ho sol i no t’emportis el telèfon ni les primeres respostes que has escrit. Aquest període de temps et servirà per aclarir la ment, pensar de manera relaxada i et permetrà agafar distància. Emporta’t una petita llibreta i un llapis per poder anotar aquelles respostes noves que et vinguin al cap.
  • Finalment torna a la pàgina on has escrit les primeres respostes. Afegeix o modifica respostes segons les que han aparegut durant el teu passeig.
  • Prepara un petit document, rígid i plastificat on puguis tenir visibles aquestes respostes cada dia de feina. (posa’l a un lloc visible de la teva taula, el teu despatx o lloc de treball).

Leave a Reply

Your email address will not be published.