Els bons propòsits (2a part)

Fa unes setmanes us parlàvem de com podem fer per mantenir els bons propòsits per tal d’aconseguir uns hàbits saludables que perdurin en el temps.

Us en proposàvem 3 i avui toca abordar el segon: una vida socialment saludable i efectiva

Aquesta entrada no pretén ser un manual de psicologia, no en som de psicòlegs. El que intenta és fer-nos reflexionar amb petites accions que ens poden ajudar a compartir l’entorn social de forma saludable per tal d’aconseguir un benestar i calma emocionals.

La paraula equilibri ens serveix per tantes coses que, a vegades ens fa por que perdi valor, però parlant d’aquest tema val la pena tenir-la molt en compte. Per portar una vida socialment saludable i efectiva necessitem estar bé amb nosaltres mateixos, satisfets del què fem i de com ho fem i de com ens relacionem amb la resta de persones del nostre entorn, tant a nivell familiar, com laboral, com amb els amics.

Saber estar sol i tranquil és important. Compartir estones amb nosaltres mateixos, lluny dels “sorolls” que es generen al nostre voltant. Una estona per meditar, caminar, escoltar música, conduir, dutxar-nos, córrer, nedar… cadascú ha de trobar el seu reconet on trobar-se amb sí mateix. Sovint estem tan envoltats de persones que ens perdem a nosaltres mateixos de vista.

I també és molt important saber-nos relacionar de forma saludable amb les persones del nostre entorn. Mantenir el contacte i l’efectivitat. Buscar entorns de confiança on aquest sentiment sigui mutu des de totes les parts. Aquesta confiança ens dóna molta tranquil·litat i pau que es transforma en benestar.

Per generar aquests entorns de confiança tots hi hem de posar de la nostra part, saber escoltar als demés i saber fer que ens escoltin. Saber delegar, saber ajudar, saber recollir i donar idees, procurant sempre no trepitjar, sinó empènyer.

 

Mantenir la consciència i l’ànima tranquil·les ens genera uns beneficis fisiològics que combatran l’estrès i, com a resultat final, ens genereran benestar.

 

Imatge: Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash