Acte de Clausura del 1r Challenge Interempresarial d’Osona

El dimecres 20 de juny es va celebrar l’acte que va posar punt i final al 1r Challenge Interempresarial d’Osona.

Cal recordar que aquest projecte incorporava a dotze participants de vuit empreses diferents de la Comarca: Proquimia, Liquats Vegetals, La Farga, Grup Gepork, Provetsa, General Cable, Frigorífics Ferrer i Barry Callebaut als quals se’ls demanava un mínim interès per la salut i els hàbits saludables, però que fossin sedentaris o pràcticament sedentaris en el moment d’iniciar el programa. Que constava de 6 mesos de durada durant els quals es duia a terme preparació en dos grans àmbits: hàbits saludables i formació en factor humà.

El projecte va néixer amb l’objectiu de difondre i promoure els hàbits saludables en l’entorn empresarial, una cultura molt arrelada i que ja se n’estan veient importants i positius resultats en països pioners com els Estats Units, Canadà o el Nord d’Europa que porten més de 10 anys amb aquesta pràctica.

 

Els resultats objectius

Un dels objectius de l’acte de clausura era presentar les dades extretes del programa a partir de les tres avaluacions realitzades tant en la part d’activitat física com de factor humà que s’han realitzat durant els sis mesos: testos d’inici, mig i final del programa.

Cal destacar-ne la millora física de tots els participants. Cadascun d’ells en diferent mesura però de forma global la millora ha estat exponencial després de sotmetre’s dos dies a la setmana, durant sis mesos, a una planificació global d’activitat física i formació en hàbits saludables. Cal destacar-ne la implicació dels participants, sense aquest factor hauria estat impossible aconseguir les millores.

Pel que fa a les avaluacions de factor humà se n’extreu l’evolució que han fet els participants en diferents àmbits: la gestió de l’estrès, estat de salut, creació d’hàbits saludables, cohesió d’equip, estat físic i recomanació.

A nivell empresarial és molt destacable la importància que han donat els components del programa com a eina per a gestionar l’estrès percebut i la cohesió d’equips i la generació d’entorns de confiança entre els membres participants.

 

Els resultats visibles

Els participants, que també varen ser protagonistes durant l’acte, varen expressar clarament dues conclusions finals:

  1. la potència del programa per a cohesionar grups de persones i crear entorns de confiança.
  2. el canvi en el seu dia a dia, la incorporació de diferents nous hàbits, la percepció de la millora física i del seu estat de salut tant a nivell físic com de gestió de l’estrès.

 

Continuïtat

Després de les diferents peticions que ha rebut el programa, Amtté ja està confeccionant la continuïtat per al proper curs. Tot i ser un producte que es porta a terme dins d’una sola empresa per a cohesionar equips i crear entorns saludables in company, després d’aquesta experiència global tan positiva a nivell comarcal, Amtté ja ha llençat la proposta d’un 2n Challenge Interempresarial d’Osona on s’incorporaran novetats i canvis per anar perfeccionant el producte.

Es passarà de 12 a 15 participants, tindran prioritat els participants que ja hi han participat en la seva 1a edició i s’incorporaran noves disciplines esportives, així com la pràctica de mindfulness i es potenciarà la formació en factor humà tant a nivell grupal com personal.

L’inici es preveu pel proper 29 d’octubre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.