5 frases que indiquen falta de lideratge

Hi són, les he sentit moltes vegades. Són poderosos indicadors de que falta allò més bàsic. Per detectar-les només cal observar i escoltar. Les has sentit alguna vegada?

El lideratge és un concepte tant gastat en articles, cursos, blogs i conferències com imprescindible en les empreses. L’estil de lideratge, a tots els estrats de les empresa, afecta de forma transcendental al seu funcionament, tant per fer-les exitoses com per enfonsar-les.

Com detectem una falta de lideratge? Com detectem una mancança en allò que mou la gent? Allò que fa que donin el millor d’ells?

Observant i escoltant

El nivell de lideratge, tot i tenir-hi un impacte directe més gran del que sembla, no apareix al compte de resultats d’una empresa. Cal doncs, ser proactiu per detectar-lo ja que moltes vegades es camufla en altres problemes del dia a dia.

Així doncs, aquí tens 5 frases, que si escoltes a la teva empresa, denoten una falta de lideratge. Si detectes la presència d’aquestes expressions és que hi ha feina a fer en aquest camp.

 

  • “doncs mira, aquí passant el dia, esperant les 18h” Moltes vegades aquesta expressió respon a la pregunta “com estàs?”. Demostra que aquesta persona està passant l’estona, fa la feina perquè no té més remei, si no l’enviaran al carrer. Aquesta persona farà el necessari per complir amb allò que creu que s’espera d’ell, res més. Un líder que només aconsegueix que la seva gent doni el mínim no lidera.

 

  • “a partir d’ara em limitaré a fer la meva feina”. Aquesta expressió és molt comuna després d’un desengany del treballador, ja sigui per un conflicte mal gestionat o per una situació de col·lapse. A partir d’aquest moment, els nivells d’energia i de treball cooperatiu d’aquesta persona baixen en picat. És necessari detectar aquestes situacions amb antelació i actuar.

 

  • “el jefe, no ho se, no hi és mai”. En alguns entorns la presencia del líder es limita a el mínim contacte necessari. Un líder que no té contacte amb la seva gent no lidera.

 

  • “aquí tothom va a la seva bola”. Aquesta frase demostra una falta d’alineació als objectius. En un entorn així és molt fàcil que els empleats treballin més per els seus objectius particulars que pels objectius comuns de l’equip. Aquest fet acostuma a succeir per una falta de lideratge en la comunicació clara i constant d’objectius o en la creació d’un equip cohesionat i alineat.

 

  • “si vols que una cosa es faci, l’has de fer tu mateix”. Malauradament aquesta és una expressió molt comuna en els líders. L’he sentit infinitat de vegades. Demostra que ningú segueix a aquest líder i que la seva capacitat d’influència és molt baixa, o bé que té mancances en la delegació de tasques. Si ningú més que el líder no pot o no vol realitzar aquesta tasca, aquest líder no lidera, no hi ha ningú amb ell.

 

Si sents aquestes expressions, no desesperis, només indiquen que és moment de posar fil a l’agulla. Busca algú que et pugui ajudar en aquest camp. Tot i que com hem dit, el lideratge no té un concepte específic al compte de resultats, els costos de no fer-ho són massa importants com per no dedicar-hi recursos i esforços.

Leave a Reply

Your email address will not be published.